nieuws

Van der Valk start hondenresort

Hotel

Ad van der Valk, telg van het beroemde horecageslacht en oudste zoon van peetvader Gerrit van der Valk, wil een hondenresort starten. Het gaat om een vijfsterrenhotel voor viervoeters in Gilze-Rijen.

Van der Valk start hondenresort

Gilze-Rijen gaat na of het mogelijk is toestemming te geven voor de vestiging van een groot en luxe hondenresort. Burgemeester René Roep heeft dat woensdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. De initiatiefnemers spreken over een vakantiepark voor zeker tweehonderd viervoeters.

Onder meer horecaondernemer Ad van der Valk, directeur Jan van Poppel van Hotel Gilze-Rijen, een dierenarts en twee oud-studenten van de HAS Den Bosch zijn bij het plan betrokken. Ze zeggen dat er grote behoefte bestaat aan luxe vakantieverblijven voor honden.

Zwembad

De gasten verblijven in een zogenoemde lodge met elk 150 vierkante meter buitenruimte. Van Poppel omschrijft de lodge als een luxe ingericht tuinhuisje met ligbed, verwarming, tv, airconditioning. Verder is er voor de vakantievierders een zwembad, speelpark, een animatie- en gezondheidsprogramma.

Het zogenoemde Dog Resort opent op zijn vroegst eind volgend jaar. Ad van der Valk kreeg het idee van een hondenresort toen hij in de Verenigde Staten was. Hij voegt eraan toe dat het niet om een extraclusieve Toekanaangelegenheid gaat, maar een samenwerkingsverband met meerdere ondernemers.

Reageer op dit artikel