nieuws

Hilton plukt nieuwe topman weg bij Host

Hotel

Christopher Nassetta is de nieuwe chief executive officer van Hilton Hotels Corporation. Nassetta komt over van Host Hotels and Resorts, de grootste eigenaar van luxe hotels ter wereld. Hij volgt de vorige week teruggetrokken Stephen Bollenbach op.

Hilton plukt nieuwe topman weg bij Host

Dat hebben Hilton en moederbedrijf Blackstone Group bekendgemaakt. Nassetta zegt blij te zijn met de benoeming. ‘Hilton beschikt over een aantal ijzersterke merken. Nu krijgen we de mogelijkheid verder te bouwen op het sterke fundament, met name in het buitenland’, aldus Nassetta.

Als topman van Hilton krijgt Nassetta de leiding over de uitgebreide lijn van kwaliteitsmerken van Hilton. Hij werkt nauw samen met het bestaande managementteam, waarin onder andere Thomas Keltner (ceo Americas en Global Brands) en Ian Carter (ceo Hilton International) zitten.

Nassetta komt over van Host Hotels & Resorts waar hij sinds 2000 de functie van ceo vervulde. Daarvoor, in 1991, was hij medeoprichter van de Bailey Capital Corporation. Hilton noemt hem ‘een mens van absolute integriteit, die werkelijk om andere geeft’. Nessatta wordt omschreven als een energiek persoon met veel enthousiasme en ervaring.

Reageer op dit artikel