nieuws

Wagenings congrescentrum verkocht

Hotel

De Universiteit van Wageningen heeft haar congrescentrum annex hotel WICC (Wagenings International Conference Centre) verkocht. Zowel het vastgoed als de exploitatie worden vandaag officieel overhandigd.

Wagenings congrescentrum verkocht

Het vastgoed van WICC is gekocht door de heer Kalkhoven, die al een hotel bezit in de Wageningse binnenstad. De exploitatie van het hotel en congrescentrum is gekocht door de directeur van WICC, Jaap Veenendaal.

Veenendaal is begin 2006 aangetrokken om WICC te ontwikkelen tot een zelfstandige onderneming. De plannen voor afstoot bestonden toen al bij de universiteit, die zich wil concentreren op de kerntaken, en terug wil naar minder locaties.

Icoon

In 2002 is WICC al flink gerenoveerd, Veenendaal kondigt nu aan weer te gaan verbouwen. Het aantal kamers wordt uitgebreid met zo’n 60 tot 80 tot ruim 200, en het buffetrestaurant wordt een à la carte restaurant. Veenendaal wil van WICC een Wagenings icoon maken.

Ook de naam zal veranderen, maar een nieuwe is nog niet bedacht. Hiervoor heeft Veenendaal een wedstrijd uitgeschreven die tot 1 januari loopt.

Reageer op dit artikel