nieuws

Grote hotelbrand Las Vegas

Hotel

Een felle brand op de bovenste vijf verdiepingen en het dak van het Monte Carlo Resort en Casino aan The Strip in Las Vegas, zorgde vrijdag voor chaos in de gokstad. Honderden gasten moesten worden geëvacueerd, en het verkeer op de belangrijkste straat in de stad werd stilgelegd.

Grote hotelbrand Las Vegas

Niemand raakte bij de brand ernstig gewond, meldt Hotelsmagazine. Wel moesten zeventien mensen naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, het gevolg van een zwarte rookpluim die van kilometers afstand te zien was.

Het verkeer op The Strip werd stilgelegd door de politie om de brandweerwagens en geëvacueerde gasten en personeel de ruimte te geven. Daarnaast verzamelde zich een grote menigte buiten die naar de vlammenzee keek.

1,1 miljoen

Het hotel, wat in het hart van het resort ligt, beschikt over ruim 3200 kamers, waaronder 211 penthouse suites. De duurdere kamers liggen allemaal op de bovenste verdiepingen waar de brand woedde.

Hoelang het hotel nog dicht moet blijven is niet bekend, wel liet moederbedrijf MGM Mirage weten dat elke dag die het hotel dicht blijft, 1,1 miljoen dollar (750.000 euro) kost.

Hotelgigant

Hotel Monte Carlo werd in 1996 gebouwd voor 344 miljoen dollar door Las Vegas’ hotelgigant MGM Mirage, en heeft meer dan 3000 werknemers.

Bij een brand aan de overkant van de straat, bij MGM Grand in 1980, kwamen overigens 84 mensen om het leven en raakten ruim 700 gewond.

Hoe de brand in Monte Carlo is ontstaan is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel