nieuws

HBI lanceert gratis gastvrijheidstest

Hotel

Het verlenen en beleven van gastvrijheid staat de laatste tijd enorm in de belangstelling. Het Horeca Branche Instituut lanceert daarom in opdracht van sociale partners in de horeca het interactieve programma Samen Gastvrij. Hiermee kunnen (aankomende) medewerkers kosteloos hun gevoel voor gastvrijheid testen en krijgen ze tips om dit te verbeteren.

HBI lanceert gratis gastvrijheidstest

Jolle Cath, directeur van het Horeca Branche Instituut, noemt gastvrijheid een van de belangrijkste pijlers van de horeca. ‘Diverse onderzoeken wijzen uit dat gastvrijheid in de horeca beter kan. Maar wat betekent gastvrijheid nu eigenlijk en hoe kunnen horecamedewerkers dit vormgeven? Samen Gastvrij wil enerzijds (toekomstige) werknemers in de horeca bewustmaken van het belang van gastvrijheid. Anderzijds laat het programma zien hoe je kunt werken aan een gastvrije houding in het horecabedrijf.’

Samen Gastvrij bestaat uit korte filmpjes van vijf praktijksituaties in de horeca. Deze zijn vanaf 7 januari 2008 gratis te downloaden via www.horeca.nl. De bezoeker kan een kijkje nemen in een eenvoudig restaurant, in een café, in een cafetaria, in een à-la-carterestaurant en achter de receptie van een hotel. Elk filmpje stopt op een moment dat de kijker een keuze moet maken. Hij of zij krijgt dan de vraag: Wat zou u nu doen? De keuze bepaalt vervolgens hoe gastvrij iemand is.

Bij Samen Gastvrij komen verschillende onderwerpen aan bod:

» Hoe begroet u uw gasten?

» Hoe overtreft u de verwachtingen van uw gasten?

» Hoe geeft u uw gasten aandacht tijdens zijn/haar verblijf?

» Hoe kunt extra kansen pakken?

» Hoe gaat u om met (on)tevreden gasten?

Tijdens de Horecava wordt Samen Gastvrij officieel gelanceerd en beschikbaar gesteld aan alle werkgevers en werknemers in de horeca. Het Horeca Branche Instituut wil met dit vernieuwende programma een professionele, duurzame carrière van werkgevers en werknemers in de horeca stimuleren.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel