nieuws

Mooirivier Congreshotel van start

Hotel

Met de opening van de nieuwe centrale receptie en hotellobby is deze week Mooirivier Congreshotel van start gegaan. Het hotel, voorheen bekend als conferentiecentrum de Bron, is na een omvangrijke uitbreiding en renovatie omgebouwd tot een stijlvol congreshotel.

Mooirivier Congreshotel van start

‘Ik ben trots op het eindresultaat en op alle mensen die hieraan hebben meegewerkt’, aldus directeur Hoekendijk van Mooirivier. ‘Na bijna 3 jaar bouwen en een investering van 3,5 miljoen euro, hebben we een fantastisch congresbedrijf opgezet met de ambitie te groeien naar een toppositie in Nederland.’

Ontwikkeling

Hoekendijk, tevens bestuurslid van brancheverenging CLC, is ook van mening dat met het nieuwe congreshotel een belangrijke impuls wordt gegeven aan de ontwikkeling van de zakelijke congres- en vergadermarkt in de regio Zwolle.

‘De markt voor congressen stijgt al jaren, en dat gaat voorlopig door. Daar komt bij dat de Randstad minder aantrekkelijk wordt voor nationale en zeker meerdaagse congressen vanwege de slechte bereikbaarheid en beschikbaarheid van accommodaties. En dan is de regio Zwolle een heel goed alternatief’, aldus Hoekendijk.

Natuurgebied

Mooirivier Congreshotel richt zich voornamelijk op meerdaagse zakelijke congressen en trainingen. In het najaar van 2007 werden al 52 nieuwe hotelkamers (totaal 175) en 6 nieuwe vergaderzalen in gebruik genomen. Het totaal aantal zalen is nu 14. Mooirivier Congreshotel ligt net buiten Dalfsen, direct aan de rivier de Vecht en grenzend aan een natuurgebied.

In juni staat een officiële opening voor relaties en genodigden gepland.

Zie ook:

Reageer op dit artikel