nieuws

Zwerfkatten bij McDonald’s en Mercure

Hotel

Op het terrein rond een McDonald’s restaurant en een Mercure hotel in Deventer houden zo’n dertien zwerfkatten zich op. Omwonenden hebben zich het lot van de dieren aangetrokken en voeren ze bij, maar pleiten voor een oplossing.

Zwerfkatten bij McDonald’s en Mercure

De groep zwerfkatten rond het hotel en fastfoodrestaurant is het afgelopen jaar flink gegroeid door een aantal nestjes, zegt Shenaz Nengerman – één van de Deventer dierenliefhebbers – in De Stentor.

Een deel van de dieren is ziek, en overleeft niet zonder de hulp van de dierenvrienden. Die hebben nu hulp gezocht bij instanties, en pleit voor sterilisatie van de groep. Daarna kunnen ze worden teruggezet. Opvang in een asiel is geen optie aangezien de dieren al teveel verwilderd zijn. ‘Ook deze dieren verdienen een diervriendelijk bestaan’, vindt Nengerman.

Verantwoordelijk

De gemeente is verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en heeft eerder gezegd de kosten voor sterilisatie op zich te nemen, maar zegt nu eerst samen met McDonald’s een oplossing te willen zoeken. Het fastfoodrestaurant was niet bereikbaar voor commentaar.

De katten wonen voornamelijk op het terrein van McDonald’s, ze worden wel gezien bij het naastgelegen hotel, maar dat wordt volgens de gemeente niet gezien als verantwoordelijke.

De Zutphense Dierenbescherming heeft intussen ook toegezegd de Deventer dierenvrienden te helpen.

Reageer op dit artikel