nieuws

Chris Luken verkoopt vastgoed van Fletcher

Hotel

Topman Chris Luken van de Fletcher Hotel Group verkoopt het vastgoed van 23 van de 28 hotels van zijn groep. Luken schakelt met de verkoop over op een sale en lease back-constructie. Met de opbrengst van de verkoop spekt hij de oorlogkas voor nieuwe aankopen.

Chris Luken verkoopt vastgoed van Fletcher

De reden voor deze rigoureuze ommezwaai zit in de mogelijkheden tot groei. De Fletcher Hotel Group zet dit jaar 45 miljoen euro om, maar wil uiteindelijk naar 100 miljoen euro. Daarvoor is geld nodig. Luken hoopt met de verkoop fors meer te krijgen dan dat hij voor de hotels heeft betaald. Luken wil met zijn groep vooral groeien in de kuststreek, de Waddeneilanden en het midden van het land.

Luken heeft de bekende Londense hotelbroker HVS Hodges Ward Elliot ingeschakeld om een geschikte koper te vinden. ‘We zijn met meerdere partijen in onderhandeling en voeren vergevorderde gesprekken’, aldus Luken, die denk dat het een kwestie van weken is wanneer de nieuwe investeerder bekend is.

Terughuren

De verkoop moet naar verwachting 110 tot 120 miljoen euro opleveren. Fletcher gaat de hotels terughuren voor een bedrag van circa zeven miljoen euro per jaar.

De managers van de Fletcher-hotels zijn eind vorig jaar op de hoogte gebracht van het besluit. Luken: ‘Elk jaar geef ik thuis een kerstborrel voor mijn managers. Daarbij heb ik ze op de hoogte gebracht van deze verandering’.

Mandje

Luken onderstreept dat nieuwe aankopen in eigen beheer komen. ‘We gaan een mandje van 23 hotels aan een investeerder verkopen. De komende aankopen vallen daar niet onder. Wanneer het nieuwe mandje weer vol zit, doen we mogelijk hetzelfde’.

De Fletcher Hotel Group bestaat uit 28 hotels, waarvan 23 inclusief het onroerend goed. Chris Luken zegt continue op zoek te zijn naar drie en viersterrenhotels om aan zijn groep toe te voegen.

Zie ook:

Reageer op dit artikel