nieuws

‘Hotels vrezen gevolgen Wilders-film niet

Hotel

Hotels in ons land hoeven niet direct te vrezen voor aanslagen nu de Nationaal Coördinator Terrorismebestijding (NCTb) heeft gemeld dat Nederland mogelijk doelwit is voor aanslagen. Wel heeft de hotelsector afspraken gemaakt met de NCTb wanneer er acute dreiging is.

‘Hotels vrezen gevolgen Wilders-film niet

Frans Hazen, sectorwoordvoerder van de afdeling Hotels van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), laat weten dat hotels niet direct hoeven te vrezen voor aanslag. Hij reageert hiermee op het bericht van de NCTb over de mogelijkheid tot aanslagen onder meer als gevolg van de film van Geert Wilders. De NCTb heeft het niveau verhoogd van beperkt naar substantieel.

‘We moeten geen struisvogelpolitiek bedrijven, maar wel scherp blijven. Ik denk niet dat we moeten vrezen. Maar je weet nooit waar die idioten naar kijken. We verwachten in ieder geval niet dat kleine hotels buiten de grote steden doelwit kunnen zijn’, aldus Hazen.

Convenant

Vorig jaar heeft de hotelsector van KHN een convenant getekend waarin afspraken zijn gemaakt over dit onderwerp. Afgesproken is dat de sectormanager van KHN (Hans van der Kooy, red.) direct door de NCTb op de hoogte wordt gebracht wanneer er een dreiging is. Gelijktijdig worden politie en andere instanties geïnformeerd. In het convenant wordt gewerkt met vier niveaus, van lichte dreiging tot groot alarm.

Internationale hotels in grote steden in ons land zijn continue bezig met het aanscherpen van de veiligheid. De afgelopen jaren zijn er al diverse maatregelen genomen, veelal ingegeven door het moederbedrijf, om de kans op aanslagen te verkleinen.

Ophef

Hazen laat overigens weten niet verrast te zijn dat de film van Geert Wilders, waar momenteel erg veel over te doen is, minder uitgesproken is dan aanvankelijk wordt gedacht. ‘Het zal me niets verbazen dat het allemaal wel meevalt. Misschien is het doel van Wilders wel dat er juist ophef over is’, aldus Hazen.

Reageer op dit artikel