nieuws

‘Maak buiten rookplek aan achterkant gebouw

Hotel

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) adviseert om rookplekken buiten de zaak zoveel mogelijk aan de achterkant van het horecabedrijf te maken wanneer per 1 juli het rookverbod van kracht wordt. Dit voorkomt overlast en vervuiling op straat bij de ingang van de zaak.

‘Maak buiten rookplek aan achterkant gebouw

Dat meldt KHN in de onlangs verschenen informatiebrochure ‘Naar een rookvrije horeca’. Hierin informeert KHN horecaondernemers over de gevolgen van het nieuwe rookbeleid per 1 juli 2008.

Als u de mogelijkheid heeft maak dan buiten bij voorkeur de rookplek aan de achterkant van uw bedrijf. Wij hebben al ondernemers gesproken die een wenteltrap naar het dak willen maken, meldt KHN. De branchevereniging verwacht aan dat wanneer rokers aan de voorzijde op straat staan te roken de kans op overlast en vervuiling toeneemt.

Verder oppert KHN als mogelijkheid om aan loketverkoop te doen. Aangezien buiten op het terras roken gewoon is toegestaan zou het een mogelijkheid zijn om de bar als het ware in het raam te plaatsen waarbij uw personeel binnen staat en uw gasten buiten zitten, aldus KHN.

Volgens de Drank- en Horecawet is dit toegestaan. Wel geldt in een aantal gemeenten een verbod of beperking op de loketverkoop van drank. Als u dit wilt doen, vraag dan bij uw gemeente na of dit toegestaan in, staat in de brochure te lezen.

Tenslotte ziet KHN kansen door zelfbediening. ‘Denkt u bijvoorbeeld aan een tapje waar een groepje gasten een vaatje van vijf liter kan kopen en vervolgens zelf kan tappen. Denkt u ook aan buffetrestaurants waarbij de tafels in de rookruimte staan’.

Oproep

Horecaondernemers zijn vindingrijk en creatief. Meld uw tip om zinvol om te gaan met het nieuwe rookbeleid per 1 juli. Dit kan door hieronder te klikken op ‘Reageer op dit artikel’.

Reageer op dit artikel