nieuws

Nederland zakt verder op congresranglijst

Hotel

Nederland is vorig jaar naar de elfde plaats gezakt op de ranglijst van congresbestemmingen. Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) donderdag op basis van het jaarlijkse overzicht van de Internationale Congres en Conventie Organisatie. In 2005 stond Nederland nog zesde.

Nederland zakt verder op congresranglijst

Nederland staat nu op de elfde plaats, vlak achter Canada. Vorig jaar werden 195 congressen en conferenties gehouden in Nederland, tegen 187 in 2006.

De Verenigde Staten bleef met 467 van dergelijke bijeenkomsten nummer één. Duitsland volgt op de tweede plaats (429) en Spanje completeert de top drie met 303 congressen.

‘De internationale concurrentie is groot en het verschil tussen plaats tien en dertien minimaal. Gericht marktbewerking om internationale congressen naar ons land te halen is en blijft essentieel’, aldus Eric Bakermans, senior projectcoördinator congreswerving van het NBTC.

Bakermans over de noodzakelijke gerichte marktbewerking. ‘We voeren onder andere gesprekken met potentiële partijen die een internationaal congres gaan organiseren. Ook organiseren we in diverse landen ambassadelunches zodat het Nederlandse bedrijfsleven en vertegenwoordigers van organisaties die een internationaal congres gaan organiseren elkaar kunnen ontmoeten.’

Reageer op dit artikel