nieuws

Vliegende start Tripr.tv met hotel-videoreviews

Hotel

Tripr.tv heeft de eerste twee maanden ruim driehonderd hotelvideo’s gepubliceerd. De site met user generated hotel-videoreviews startte begin 2008 verwacht eind van dit jaar over vele duizenden video’s te beschikken.

Vliegende start Tripr.tv met hotel-videoreviews

Dat zeggen de initiatiefnemers Corly Bedacht en Jan Kooman van Tripr.tv (www.tripr.tv) in Sprout Magazine.

‘Aan het eind van het jaar zullen we vele duizenden hotelvideoreviews hebben. Met name Amerikanen snappen ons concept. Als je in de juiste stad, van de juiste hotels video’s maakt, blijft het geld binnenstromen. Je verdient zo veel meer dan één keer een honorarium van een hoteleigenaar’, zegt Kooman, doelend op de flitsende start van de site.

Tript.tv biedt user generated hotel-videoreviews. Ook hotelexploitanten mogen video’s uploaden. Onderaan het filmpje op de site staat een book a room-optie, waamee consumenten hotels kunnen boeken.

Wanneer een boeking via een videoreview wordt gemaakt, ontvangt Tripr.tv een commissie van 7 tot 8 procent. Daarvan ontvangt de maker van de video 3 procent.

Twee weken na de lancering begin dit jaar openden Kooman en Bedacht al een kantoor in de VS. Doelstelling van het duo is om per stad minimaal twintig filmpjes te hebben. ‘Pas dan kunnen mensen een goede keuze maken en stijgt het aantal boekingen via de site. Aan twintig filmpjes op Tripr.tv heb je meer dan aan een lijst van driehonderd hotels op Expedia’, stelt Kooman.

Reageer op dit artikel