nieuws

Curaçao bouwt hotelkamers voor Nederlandse toerist

Hotel

Curaçao is al een top vakantiebestemming voor Nederlanders en de rek is er nog lang niet uit. Om aan de immer stijgende vraag te kunnen voldoen worden er nu in hoog tempo hotelkamers bijgebouwd.

Curaçao bouwt hotelkamers voor Nederlandse toerist

Op Curaçao kan de Nederlandse toerist lekker Nederlands praten, hij kan er fijn vertrouwd met KLM, Martinair of Arke heenvliegen en het lijkt ook nog op Nederland. Daarom is het eiland nog altijd immens populair.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NTBC) en Nipo. Het Curaçao Toeristen Bureau gaf opdracht voor het onderzoek, omdat het wil weten of het eiland de pijlen op de Nederlandse toerist moet blijven richten, of dat het zich meer moet richten op de Amerikanen, net zoals Aruba.

Naar aanleiding van het onderzoek concludeert het toeristenbureau dat het de Nederlanders worden. Zo’n 750.000 Nederlanders zouden de komende drie jaar naar het Nederlandse eiland in de Caraïbische zee willen.

Op dit moment kampt het eiland met een tekort aan hotelkamers, daarom worden in rap tempoo 1700 kamers bijgebouwd. Eind 2007 beschikte het eiland over 3000 kamers.

Reageer op dit artikel