nieuws

Hotel houdt zelf bijen voor honing

Hotel

Het Fairmont Royal York hotel in Toronto, Canada, heeft op het dak drie bijenkasten geplaatst. De honing die de bijen produceren wordt vanaf deze zomer gebruikt in het restaurant van het hotel.

Hotel houdt zelf bijen voor honing

Het hotel had al een uitgebreide daktuin, waar onder meer kruiden en groenten voor eigen gebruik werden geteeld. Het was executive chef David Garcelon opgevallen dat daar veel insecten op afkwamen. ‘We zagen honingbijen en ik vroeg me af: kunnen we niet onze eigen bijen gaan houden?’ zegt Garcelon in de Amerikaanse krant The Star.

Dankzij de hulp van imkers van de Toronto Beekeepers Cooperative staan sinds deze maand drie bijenkasten in de tuin. Eén kreeg de toepasselijke naam Honey Moon Suite.

De bijenhouders verwachten dat de drie kasten komende herfst goed zijn voor zo’n 320 kilo honing, ofwel 1400 potjes. Koks in het hotelrestaurant zullen de honing in gerechten verwerken. In de keukens van Fairmont Hotels & Resorts wordt namelijk zoveel mogelijk gewerkt met biologische producten van lokale producten – en dichter bij huis kan de honing niet komen, schrijft Zestz.nl.

Reageer op dit artikel