nieuws

Novotel Amsterdam voor 26 miljoen verbouwd

Hotel

Moederbedrijf Accor investeert 26 miljoen euro in de vernieuwing en uitbreiding van Novotel Amsterdam City. Het project start in augustus en zal naar verwachting eind 2009 zijn afgerond. Het nieuwe hotel wil zich nadrukkelijk gaan richten op de internationale vergadermarkt door het aanbieden van vergaderruimtes voor maximaal 1000 personen.

Novotel Amsterdam voor 26 miljoen verbouwd

Novotel Amsterdam City heeft viersterren en is wereldwijd een belangrijk hotel voor Accor. Tijdens de vernieuwing ondergaat zowel de buitenkant als het interieur een complete metamorfose. Het hotel wordt uitgebreid met zeven vergaderzalen op de begane grond en tien break-out rooms op de eerste verdieping.

Het project start met het aanbouwen van vergaderzalen en het vernieuwen van de receptie. Tegelijkertijd worden de ramen en de gevel van het hotel onder handen genomen. Aansluitend maken de huidige eet- en drinkgelegenheden plaats voor het nieuwe horecaconcept Foodplaza. Er komen vier restaurants waaronder een aziatisch restaurant en een grillbar waar koks ‘live’ koken.

Novotel Amsterdam City gaat zich meer profileren richting de zakelijke markt. De ligging sluit hier goed bij aan: midden in het zakendistrict van Amsterdam. Het hotel staat aan de kop van de Zuidas, op slechts een paar minuten lopen van de RAI en vlak bij Amsterdam Zuid-Oost. Ook Schiphol is makkelijk te bereiken.

Accor is in Nederland vertegenwoordigd met drie Sofitels waaronder The Grand Amsterdam, negen Novotels, 18 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, een Etap Hotel en twee Formule I Hotels.

Meer berichten over Accor:

Reageer op dit artikel