nieuws

Plannen voor nieuw hotel Zwolle

Hotel

Een lege kavel naast restaurant Urbana in Zwolle is opnieuw in beeld als locatie voor een nieuw te bouwen hotel met 66 kamers. Anderhalf jaar geleden haakte Urbana-directeur Ben Schulte gefrustreerd af, maar inmiddels ligt er een nieuw plan van een onbekende financier.

Plannen voor nieuw hotel Zwolle

‘Wij zijn het in ieder geval niet’, aldus Schulte in De Stentor. ‘We weten wel dat er wat rommelt, maar dat doet het op dit plekje voortdurend. Wij weten niets over een hotel.’

Architect Jos Geelen wel. Voor de Welstandscommissie presenteerde hij deze week zijn eerste ontwerp van Hotel Urbana. Als het aan de Welstandscommissie ligt kan hij op de ingeslagen weg verder gaan.

Het nieuwe Hotel Urbana krijgt 66 kamers. Architect Geelen houdt rekening met de meerwaarde die het restaurant en het hotel elkaar kunnen verlenen, maar creëert wel twee gescheiden werelden. Door de natuurlijke grens met bomen tussen beide terreinen dringt het hotel zich niet op aan het restaurant.

Reageer op dit artikel