nieuws

Sjoerd Dijkstra-beurs voor hotelstudenten

Hotel

De Sjoerd Dijkstra Foundation heeft de eerste beurzen uitgedeeld. Twee Tsjechische hotelschoolstudenten mogen in twee jaar een internationaal programma volgen aan de Hotelschool Den Haag.

Sjoerd Dijkstra-beurs voor hotelstudenten

Eden-oprichter Dijkstra richtte in november 2007 de stichting op om jonge mensen het ‘prachtvak van hotelier’, zoals hij het graag noemt, een goed uitzicht te bieden op een succesvolle carrière in het vak.

In de doelstelling van de stichting staat dat elk jaar iemand uit een Europees of Afrikaans land het International Fast Track programma aan de Haagse hotelschool te laten volgen. ‘Voor veel buitenlandse studenten is een beurs of lening vaak de enige mogelijkheid om een studie te volgen aan een universiteit of hogeschool buiten hun land van afkomst’, aldus Dijkstra.

‘Door de Sjoerd Dijkstra Foundation kan nu ook deze student kennis maken met dit prachtvak.’ De eerste twee gelukkigen zijn Tomáŝ Kýpet en Viktor Špinka uit Tsjechië.

Het bestuur van de stichting bestaat naast Dijkstra uit Ron Kuijt, directeur van twee Amsterdamse Eden hotels en van restaurant FLO, en Wim Dooge, voorzitter van he tcollege van bestuur van de Hotelschool Den Haag.

Meer berichten over Sjoerd Dijkstra:

Reageer op dit artikel