nieuws

Van der Valk hotel Houten open

Hotel

Op de bovenste verdiepingen zijn de bouwvakkers nog bezig en op de parkeerplaats moeten gasten de ruimte delen met de bouwketen, maar het nieuwste hotel van Van der Valk, in Houten bij Utrecht, is open.

Van der Valk hotel Houten open

‘Wie wil komen slapen, is welkom. Maar gasten kunnen niet met te veel tegelijk komen’, benadrukken Coen Poelman en Rob van der Valk. Officieel is het hotel ook nog niet geopend, dat gebeurt eind augustus, maar sinds twee weken worden de eerste gasten al ontvangen, meldt het Algemeen Dagblad.

Het zestig meter hoge hotel is de hoogste in het concern, en ook het hoogste gebouw in de wijde omtrek. De bruidssuite op de bovenste verdieping – waar nog hard gebouwd wordt – biedt vanuit een hartvormig bad een magnifiek uitzicht. Zowel de Utrechtse Dom, Stadion Galgenwaard als bij helder weer de Amsterdam Arena zijn te zien, zegt hotelmanager Poelman.

Aan de andere kant is de oude Lekbrug bij Vianen zichtbaar met daarnaast het gelijknamige Van der Valk Hotel. Nergens elders in Nederland liggen twee vestigingen van het concern zo dicht bij elkaar. Bang dat ze elkaar beconcurreren is Van der Valk niet. Beide vestigingen zijn in handen van zijn vader Martin. ‘Daar is lang over nagedacht, er zijn analyses op los gelaten, maar we hebben hier bewust voor gekozen. Vianen zit regelmatig overvol. Daar zit ook weinig groei meer in.’

Mond-op-mondreclame

Van der Valk: ‘Doordeweeks bieden we vooral de zakelijke service, in het weekend zien we de bewoners uit de omgeving komen. Tijdens vaderdag zaten we bijvoorbeeld in het restaurant al helemaal vol. En dat terwijl we niets aan marketing en publiciteit gedaan hebben. Dat gaat toch via mond-tot-mondreclame.’

Na de zomervakantie moet het hotel geheel op orde zijn. Dat geldt ook voor het personeelsbestand. Aan ervaren bedienend personeel is nog veel behoefte. Beginners in de bediening heeft Poelman intussen voldoende. ‘De eindexamens zijn geweest, veel jongeren willen hier in de zomer wel werken. We hebben er nu tachtig op de lijst staan.’ Voor het keukenpersoneel en voor het hotel kan Poelman zonodig terugvallen op de vestiging Vianen.

Meer berichten over Van der Valk:

Reageer op dit artikel