nieuws

Dubrovnik terug als reisbestemming

Hotel

De Zuid-Kroatische kuststad Dubrovnik was ooit een populaire vakantiebestemming, tot begin jaren ’90 de Balkanoorlog abrupt een eind maakte aan de stroom toeristen. De oorlog is alweer dertien jaar over, en pas nu is de stad weer helemaal opgekrabbeld: in 2007 kwamen voor het eerst weer evenveel toeristen als voor de oorlog.

Dubrovnik terug als reisbestemming

De stad heeft de afgelopen jaren veel moeite gestoken in het restaureren van de door granaten zwaar beschadigde gebouwen, en vorig jaar resulteerde dat in 4,5 miljoen toeristen, meldt TourPRess, bijna net zoveel als voor de oorlog in voormalig Joegoslavië.

Een groot deel van de bezoekers komen de havenstad binnen via cruiseschepen. De grote trekkers in de stad zijn het oude stadscentrum, het goede klimaat en de zee.

Reageer op dit artikel