nieuws

Einde aan onduidelijkheid roken op hotelkamer

Hotel

Aan de onduidelijkheid over roken op de hotelkamer na invoering van het rookverbod eerder deze week, is een einde gekomen. Afgelopen dagen werden vragen over het wel of niet toestaan van roken op een hotelkamer steeds luider.

Einde aan onduidelijkheid roken op hotelkamer

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft in een uitgebreide handleiding laten weten dat het toegestaan is om na 1 juli op de hotelkamer te roken. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat op haar site weten verrast te zijn door de maatregel.

KHN is er altijd vanuit gegaan dat alle kamers rookvrij zouden worden, maar de minister heeft te elfder uren anders besloten, valt te lezen op www.horeca.org.

Ondernemers mogen zelf bepalen of er rookkamers worden gecreëerd. Veel hoteliers kiezen er echter voor om hun hotel volledig rookvrij te maken. KHN hierover: ‘Het bestuur van de sector hotels is van mening dat dit richting consument en werknemers een helder standpunt is en ondersteunt het ook van harte’.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel