nieuws

Koningin doopt ms Eurodam

Hotel

Koningin Beatrix doopt dinsdagmiddag om 16.00 uur het ms Eurodam, het nieuwe cruiseschip van de Holland America Line (HAL). De jongste aanwinst van de van oorsprong Nederlandse rederij biedt plaats aan 2104 passagiers en 929 bemanningsleden.

Koningin doopt ms Eurodam

Met de Eurodam introduceert de Amerikaanse rederij een nieuwe serie luxe cruiseschepen. Het vaartuig, dat elf dekken voor passagiers telt, is het veertiende schip van de vloot. Alle schepen zijn vernoemd naar vroegere stoomschepen van het bedrijf en varen onder Nederlandse vlag.

De HAL, die 135 jaar geleden in Rotterdam is opgericht, is een onderdeel van Carnival. Dit is het grootste cruisebedrijf ter wereld. De Holland America Line is nog steeds verbonden met Nederland. Aan boord werkt een aantal Nederlanders als onder meer officier en kapitein. Het bedrijf heeft in Rotterdam verder een eigen kantoor. Dit staat nabij het oude, voormalige hoofdkantoor (Hotel New York) van de HAL.

De Eurodam vertrekt woensdag voor een tocht van drie dagen naar Kopenhagen. Daar begint zaterdag de eerste negendaagse cruise.

Reageer op dit artikel