nieuws

Licht Hilton Amsterdam uit tijdens Earth Hour

Hotel

Zaterdagavond gingen om 20.00 uur de lichten uit in Hilton Amsterdam. Samen met miljoenen mensen en duizenden bedrijven over de hele wereld deed het vijfsterrenhotel mee aan Earth Hour – een uurtje in het donker voor de wereld.

Licht Hilton Amsterdam uit tijdens Earth Hour

In de lobby, bar en het restaurant ging het kaarslicht aan en de gasten werden verzocht gedurende een uur lang de lichten op hun kamers niet te gebruiken. Gedurende dit uur werd er een ‘cocktail by candelight’ gehouden in de lobby. In totaal kwamen er meer dan 150 mensen bijeen in het donker.

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds en bedoeld om een krachtige boodschap uit te sturen aan de gehele wereld over het opwarmen van de aarde en de noodzaak hiertegen in actie te komen.

In 2007 werd Earth Hour voor het eerst gehouden in Sydney, Australië. 2,2 miljoen mensen en 2.100 bedrijven deden hieraan mee waardoor de energieconsumptie in die steden gedurende dat uur daalde met ruim 10 procent.

Sinds drie jaar heeft Hilton International een eigen milieuprogramma onder de naam ‘We Care’. Schoner en zuiniger omgaan met water en energie, minder afval en het gebruik terugbrengen van schadelijke chemicaliën vormen de basis van dit programma. Met meer dan 2.700 hotels wereldwijd hoopt Hilton op deze wijze een bijdrage te leveren aan een schonere aarde.

Meer berichten over Hilton Amsterdam:

Reageer op dit artikel