nieuws

Payer: ‘Studenten, maak horeca sexy!

Hotel

Met een peptalk van vijf minuten stuurde Roberto Payer, topman van Hilton Amsterdam, vijftienhonderd studenten de beursvloer van de Horecava op. De opdracht aan de student is helder: ‘jullie zijn de toekomst en jullie moeten de horeca sexy maken’.

Payer: ‘Studenten, maak horeca sexy!

Payer strooide tijdens het evenement Carrièreloop 2008 met lovende woorden voor de nieuwe hotelgeneratie. ‘Jullie hebben kennis. Jullie hebben sociale vaardigheden. Jullie kunnen de horeca sexy maken’. Als antwoord kreeg Payer een luid applaus.

De hoteltopman, die na afloop vertelde zich in te zetten voor betere beloningen voor jong personeel, vroeg zich hardop af wat de huidige general managers moeten doen om het vak aantrekkelijker te maken. ‘Ik ben 56 en een jonge hond. Wat moeten wij doen om het te veranderen? Want de horeca moet meer sexy zijn, intelligenter en beter worden. Het is aan jullie’.

Met die boodschap en met opdrachten stuurde Payer de studenten de beursvloer op. De student die de opdracht het beste uitvoert, krijgt een studiereis naar het buitenland aangeboden.

Verder maakte Payer bekend zich sterk te maken voor allochtone mensen. ‘We moeten veel meer een spiegel zijn van de maatschappij en dus meer allochtonen in dienst nemen. Je ziet in het horecaonderwijs procentueel meer allochtonen dan in hotels’.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel