nieuws

‘Horecaboot’ meert aan in Rotterdam

Hotel

Het legendarische passagiersschip de ss Rotterdam, wat onder andere dienst gaat doen als hotel, is terug waar het thuishoort: in Rotterdam. Rond negen uur ’s avonds werd maandag 4 augustus het schip door twee slepers in positie gebracht om af te meren aan het Derde Katendrechtse Hoofd.

‘Horecaboot’ meert aan in Rotterdam

Op die plek krijgt het stoomschip een nieuwe bestemming als hotel, opleidingscentrum, congresruimte en als toeristische attractie. De logiesafdeling gaat Cruise Hotel heten en verder zijn er de nodige cateringactiviteiten gepland op het cruiseschip.

De definitieve thuisvaart van de Rotterdam trok veel belangstelling. Langs de route over de Nieuwe Waterweg tussen de Noordzee en Katendrecht stonden duizenden mensen. Aan een flat in Katendrecht hing een spandoek met de tekst ‘Welkom thuis buuf’.

Het schip vertrok zaterdagochtend rond 08.00 uur uit het Duitse Wilhelmshaven, waar het de afgelopen twee jaar grondig is gerestaureerd. Het opknappen van de ss Rotterdam komt voor rekening van woningcorporatie Woonbron. De kosten bedragen zo’n 175 miljoen euro. In november gaat de voormalige oceaanstomer open voor het publiek.

Reageer op dit artikel