nieuws

‘Hotels, doe niet aan prijsdumping

Hotel

Hotelvoorman Frans Hazen van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) maant tot kalmte en roept op om niet aan prijsdumping te doen, nu de economische vooruitzichten slecht zijn. Hazen reageert hiermee op de jongste cijfers van het CBS die stilstand van de economische groei laten zien.

‘Hotels, doe niet aan prijsdumping

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte vandaag bekend dat de groei van de Nederlandse economie in het tweede kwartaal tot stilstand is gekomen. De laatste keer dat dit gebeurde, is drie jaar geleden.

In de hotellerie zijn er op dit moment geen signalen dat de neerwaartse gang van de economie waarneembaar is, zegt Hazen. ‘Verblijf in eigen land wint aan populariteit en afvlakking van de groei zagen we enige tijd geleden al aankomen. Maar internationale zakenreizigers blijven komen’.

Hazen vindt dat hotels niet in paniek moeten raken door de jongste geluiden. ‘Ik raad af om aan prijsdumping te doen. Prijsdumping is killing voor de rentabiliteit. Als omzetten naar beneden gaan is het zinvoller om waakzamer te zijn op kosten’.

De hotelvoorman denkt dat hotels nog een stootje kunnen hebben. ‘Hotels zullen in betere tijden, die we hebben gehad, geld opzij hebben gezet voor mindere periodes. Ik denk dat in de tweede periode volgend jaar de algemene economie weer gaat optrekken’.

Hazen hoopt dat Den Haag zinvolle beslissingen neemt nu het economisch wat minder gaat. ‘Laten ze vooral geen btw-verhoging doorvoeren en afblijven van de WW. De WW is van werkgevers- en nemers. Daar moeten ze van afblijven’.

Reageer op dit artikel