nieuws

Renovatie Hilton A’dam eind augustus klaar

Hotel

De grondige renovatie van 180 van de 270 kamers van het Hilton Hotel in Amsterdam moet eind augustus klaar zijn. Momenteel zijn werklui druk bezig om de kamers aan te passen aan de hedendaagse wensen van de gast.

Renovatie Hilton A’dam eind augustus klaar

Het Hilton Hotel in Amsterdam voert met militaire precisie de verbouwing uit. Juist in de periode waarin het minder vaak wordt bezocht door zakengasten is er ruimte voor de verbouwing.

‘Deze moet eind augustus klaar zijn’, laat directeur Roberto Payer weten. ‘Met de aanpassing van de kamers kunnen we zeker weer vijf jaar vooruit. De kleuren en stoffen in de kamers zijn nauwkeurig bepaald en vormen de trends van de toekomst’.

Dining River

Hilton trekt 15.000 euro per kamer uit. Dat is exclusief het renoveren van de badkamers. De investering komt daarbij uit op zeker 2,7 miljoen euro. Daar komt bij dat het hotel begin dit jaar de knip al trok voor het aanpassen van het terras en de tuin. Daar werd voor 1,2 miljoen geïnvesteerd in het trapterras en andere terrassen, een glazenpaviljoen voor groepen en een overdekte ruimte om te eten aan het water, Dining River genaamd.

Payer wil met de aanpassingen in de tuin meer omzet halen uit de begane grond. ‘De omzet van eten en drinken op de begane grond gaat omhoog. Met de veranderingen versterken we het producten buiten. Naast eten en drinken op de terrassen en in het paviljoen kunnen gasten met boot met kok en kelner huren. Kunnen ze vanuit onze haven op het water genieten van een hapje en een drankje’.

Extra etages

Later dit jaar hoopt Payer meer te kunnen melden over het spraakmakende plan om twee etages met kamers op het huidige gebouw te plakken. ‘De gemeente is enthousiast over het plan. De buren moeten het gunnen. De parkeerplaats is groot genoeg en er zijn al testen gedaan met de schaduw als gevolg van het groter worden van het gebouw.’

In 2012 moet het klaar zijn. Omdat de extra etages in het oorspronkelijke plan stonden bij de bouw van dit gebouw, is de fundering er al op berekend’, aldus Payer, die zeventig kamers à 300.000 euro per kamer hoopt te realiseren met de twee extra lagen.

De eerste beelden van de nieuwe kamers zijn hieronder te bekijken

Reageer op dit artikel