nieuws

ROC leidt op voor Disneyland

Hotel

Het ROC Aventus in Apeldoorn gaat samen met Disneyland Resort Parijs een opleiding verzorgen. Leerlingen worden opgeleid om tot front office manager om in het pretpark aan de slag te gaan.

ROC leidt op voor Disneyland

Het populaire park heeft steeds meer moeite buitenlandse werknemers te vinden die de Franse taal machtig zijn, aldus de school. Aventus vaardigde eerder veel stagiairs af bij het Franse bedrijf, maar stopte hiermee omdat het Frans nagenoeg uit het vmbo is verdwenen. De nieuwe opleiding gaat onder meer gepaard met een intensieve cursus Frans.

Disneyland heeft graag medewerkers uit ons land. ‘Nederlanders zijn communicatief vaardig, houden van drukte en willen en kunnen hard werken’, zegt Carla Kuipers van ROC Aventus. ‘De voertaal is er echter Frans en dat wordt weinig meer gegeven in Nederland.’ Op het park werken al circa 150 Nederlanders.

De tweejarige mbo-opleiding tot ‘front office manager’, die in februari begint, wordt in het Engels gegeven. De leerlingen volgen twee stages in het buitenland, waarvan één bij Disneyland Resort in Parijs.

Het bedrijf zorgt dan voor huisvesting en vervoer. Aventus is de enige school in ons land die specifiek opleidt voor Disneyland. De opleiding biedt plaats aan dertig tot veertig leerlingen.

Reageer op dit artikel