nieuws

Stoppen met roken-arrangement gelanceerd

Hotel

Bilderberg speelt handig in op het rookverbod. Bilderberg Landgoed De Wilmersberg in De Lutte biedt sinds kort een speciaal stoppen met roken-arrangement aan. Rokers worden in twee dagen onder handen genomen met als doel af te komen van hun rookverslaving.

Stoppen met roken-arrangement gelanceerd

Aan de lancering van het zogeheten Prostop-arrangement ging in juni een pilot aan vooraf. Hierbij volgden twee rokende general managers van Bilderberg het arrangement.

‘Juist de combinatie mental training en laserbehandeling geeft een positief effect’, zegt gm Jan Hein Bartels van Landgoed de Wilmersberg. ‘Ik heb tot nu toe nog geen behoefte aan roken, dus het gaat heel goed’.

Kernpunt van het arrangement is de combinatie tussen softlaserbehandeling een een mentale training. Binnen twee dagen kan men van het roken af zijn, meldt Bilderberg. Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de rokers die een softlaserbehandeling ondergaat, na een jaar nog steeds niet rookt. Met aanvulling van een mentale training loopt dit percentage op tot 60 procent.

Het arrangement bestaat uit een ontvangst, diner, overnachting en een dagbehandeling. De behandeling wordt door ervaren, gecertificeerde therapeuten uitgevoerd. De meeste zorgverzekeraars vergoeden het arrangement geheel of gedeeltelijk. Het arrangement is vanaf september elke eerste zondag van de maand te boeken.

Reageer op dit artikel