nieuws

Weverij groeit uit jasje dankzij Cordial

Hotel

Hotel de Weverij in Oss gaat uitbreiden. Het bedrijf doet dat mede door het grote succes van het in het hotel gevestigde toprestaurant Cordial.

Weverij groeit uit jasje dankzij Cordial

Het hotel krijgt er twaalf kamers bij waardoor het totaalaantal uitkomt op zestig. ‘Doordeweeks moeten we helaas vaak “nee” verkopen. Dat probleem is straks deels opgelost’, zegt eigenaar Jelle van Gangelen in het Brabants Dagblad.

De gasten komen vooral uit de businesshoek. Van Gangelen: ‘Er zitten hier wat internationale bedrijven die vaak gasten hebben. Op die markt richten wij ons. Dat gaat uitstekend. We richten ons niet op bussen vol dagjesmensen’.

Het succes van het bedrijf is volgens Van Gangelen mede te danken aan restaurant Cordial. ‘We draaien met het restaurant mee in de absolute top. En dat straalt natuurlijk ook op het hotel’, concludeert Van Gangelen.

Restaurant Cordial beschikt over een Michelinster en staat in de jongste uitgave van Lekker op de vijfde plaats. Begin dit jaar vertrok chef-kok Rogier Rassin naar La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werd vervangen door Joost Verhoeven.

Afgelopen week meldde het Brabants Bureau voor Toerisme dat de Brabantse hotelbranche de laatste jaren in de lift zit. In 2007 werden bijna 65.000 meer hotelvakanties in deze provincie geboekt dan in het jaar 2003.

Reageer op dit artikel