nieuws

Brand brengt opening hotel in gevaar

Hotel

De voorbereidingen voor de spectaculaire opening van een van de meest exclusieve resorts ter wereld, Atlantis op het Palm Island in Dubai, zijn in volle gang, maar even dreigde alles in het water te vallen, toen vorige week brand uitbrak bij de entree van het resort.

Brand brengt opening hotel in gevaar

De schade bleef beperkt tot een paviljoen bij de ingang wat volledig is verwoest, en verder rook- en waterschade aan de immense toegangspoort.

Chef-kok Jerry Bastiaan werkt in Dubai voor de exclusieve Capital Club, en doet verslag: ‘Afgelopen vrijdag ben ik zelf bij Atlantis geweest en het is een mierenhoop van mensen om de schade te herstellen.’

Volgens lokale media valt de schade mee en zal Atlantis nog steeds 24 september openen. Kerzner, de eigenaar van de Atlantis hotels en de One and Only hotels heeft nog nooit een hotel te laat geopend. Ook is het een ‘persoonlijk’ project van Sheikh Mohamed Bin Rashid Al Maktoum.

Het openingsfeestje over twee weken moet er één worden dat nog lang zal heugen: alles wordt uit de kast getrokken, en er wordt ruim 3,8 miljoen euro voor uitgegeven.

Reageer op dit artikel