nieuws

Kennedie: ‘Geen onrust bij Golden Tulip

Hotel

Het gaat goed met Golden Tulip en er hoeven geen zorgen worden gemaakt over het hotelbedrijf. Dat laat topman Hans Kennedie weten in antwoord op geluiden over mogelijke problemen bij het Nederlands Zwitserse bedrijf.

Kennedie: ‘Geen onrust bij Golden Tulip

Het hotelbedrijf zou volgens ingewijden in korte tijd te maken hebben gehad met opvallende personeelsmutaties in het management. De groei van het eetconcept Branche zou achterblijven met eerdere verwachtingen. En het debuut in China zou vroegtijdig zijn gestopt.

Daarnaast heeft de ondernemersraad van Golden Tulip in Nederland twijfels over het bedrijf. Een zitting tussen Golden Tulip en de ondernemersraad voor de Ondernemerskamer in Amsterdam is op het laatste moment afgelast. Maandag 15 september zouden de twee in de rechtszaal tegenover elkaar staan.

’Goed gedraaid’

Advocaat André Joosten van Advocaten Collectief Utrecht laat namens de ondernemersraad weten dat woensdagmiddag 10 september is besloten de zitting voor maandag 15 september in te trekken. Dit na overleg met Golden Tulip.

Aanvankelijk zou maandagmiddag om 13.00 uur een openbare zitting zijn in de Ondernemingskamer, een bijzondere Kamer van het Gerechtshof Amsterdam. Een woordvoerder van het orgaan bevestigde woensdagochtend, voordat de zitting werd ingetrokken, dat er een zaak over Golden Tulip zou zijn.

Chief executive officer Hans Kennedie laat in een reactie weten dat het goed gaat met zijn bedrijf. ‘Het gaat prima met Golden Tulip. We hebben afgelopen zomer beter gedraaid dan de zomer daarvoor. Verder bereiden we goed uit. Er hoeven geen zorgen worden gemaakt’, aldus Kennedie.

Toekomst

Kennedie noemt de zitting in de Ondernemerskamer een misverstand. ‘Met de or in Nederland was met een paar bedrijven sprake van een misverstand. Ze hebben eenzijdig een aanvraag bij de Ondernemerskamer ingediend. Het ging over interne zaken en businessmodellen’.

De ceo van Golden Tulip spreekt rooskleurig over de toekomst. ‘Er zit uitbreiding in Nederland en Duitsland aan te komen. Verder komt er een Branche in Paterswolde. Ook Amsterdam krijgt er een. We gaan gestaagd verder’, aldus Kennedie, die verder aangeeft dat de chief financial officer Alex Kompier aanblijft bij Golden Tulip.

Reageer op dit artikel