nieuws

Schiedamse kerk wordt mogelijk hotel

Hotel

In de Havenkerk in Schiedam wordt mogelijk een hotel gerealiseerd. Dat melden bronnen binnen de gemeente. Wethouder Menno Siljee wil dat bevestigen noch ontkennen.

Schiedamse kerk wordt mogelijk hotel

De Stichting Johan Maasbach Wereldzending, eigenaar van de kerk, heeft het monument verkocht aan een consortium van een aantal bedrijven dat gezamenlijk een andere invulling aan de kerk wil geven. Daarbij wordt een hotel als meest waarschijnlijke optie genoemd.

Omwonenden van de Havenkerk zijn door de gemeente per brief op de hoogte gesteld van de verkoop van de kerk. Wat er mee gaat gebeuren, wordt niet gemeld, schrijft het Algemeen Dagblad.

In samenhang met een geplande herontwikkeling van het gebied rond de Havenkerk, wordt volgens de bron op het stadskantoor de mogelijkheid onderzocht aan de westkant van de binnenstad een parkeergarage te bouwen.

Reageer op dit artikel