nieuws

Turks hotel ontslaat alle mannen

Hotel

Het Image Hotel in de Turkse badplaats Marmaris heeft alle mannelijke medewerkers op straat gezet, omdat ze te veel achter de vrouwelijke gasten aanzaten en er zelfs het bed mee deelden.

Turks hotel ontslaat alle mannen

Hotelmanager Pelin Yücel had schoon genoeg van haar rokkenjagende personeel, en zegt alleen nog maar vrouwen in dienst te nemen.

‘We hadden dit probleem elk jaar, maar het laatste incident was de druppel. Ik zag onze barman, wat een heel beschaafde man is, uit de badkamer komen met een Britse gast.’

Het 27 kamers tellende hotel, dat vooral Britse en Russische gasten trekt, is twaalf jaar open. De incidenten met het mannelijke personeel spelen al zeven jaar, zegt Yücel. ‘Tijdens de avond- en nachtdiensten deed ik wel eens onverwachte controles bij mijn personeel. Veel van de mannelijke medewerkers vond ik niet op hun plek, maar met vrouwelijke gasten’, zegt ze in de Turkey Daily News.

Elke keer werden de mannen ontslagen, maar de incidenten stopten niet. In juni, na het incident met de barman, vroeg Yücel aan de eigenaar van het hotel of het goed was alle mannen eruit te gooien, en het hotel met uitsluitend vrouwen te gaan draaien.

De vier mannelijke medewerkers werden ontslagen, het hotel wordt nu ‘bemand’ door zeven vrouwen, die alles doen: koken, schoonmaken, receptie, bewaken en reparaties.

Volgens Yücel heeft zij nu het enige hotel ter wereld waar enkel vrouwen werken.

Reageer op dit artikel