nieuws

Pensioenen horeca en catering veilig

Hotel

De pensioenen in de horeca en catering zijn veilig. Ook in de toekomst. Wel meldt het Pensioenfonds Horeca & Catering dat ze de gevolgen van de kredietcrisis merkt.

Pensioenen horeca en catering veilig

De dekkingsgraad van het fonds in gezakt ten opzichte van 116 procent waarop het stond op de laatste dag van september. Door de sterke fluctuatie op de beurzen kan het Pensioenfonds Horeca & Catering op dit moment geen actueel dekkingspercentage afgeven. In ieder geval komt het niet onder de door de Nederlandse Bank gesteld ondergrens van 104,1 procent.

‘We hebben als Pensioenfonds Horeca & Catering stevige reserves opgebouwd. Die reserves zijn bedoeld om tegen een stootje te kunnen als de economie in zwaar weer belandt. Dat is nu het geval. Dat we interen op de reserves is op zichzelf dan ook geen probleem. Daar zijn de reserves juist voor bedoeld’, aldus directeur Eric Uijen van het Pensioenfonds Horeca & Catering.

Pensioenfonds Horeca & Catering is volgens eigen zeggen een fonds met relatief veel jongere deelnemers en weinig gepensioneerden. Daardoor ontvangt het pensioenfonds per jaar ongeveer tweehonderd miljoen euro meer aan premie dan zijn uitkeert aan pensioenen.

Uijen: ‘Pensioenfondsen zijn ontzettend solide. Er is dan ook geen enkele reden voor paniek. Van premieverhoging is ook geen sprake omdat de totale premie immers vaststaat’.

Reageer op dit artikel