nieuws

Zorgen om SS Rotterdam

Hotel

SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen vreest dat de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron financiëel het schip in gaat door het cruiseschip SS Rotterdam om te bouwen tot een congres- en hotelschip met tal van horeca- en cateringactiviteiten.

Zorgen om SS Rotterdam

De Kamer is inmiddels vertrouwelijk geïnformeerd over deze investering van 175 miljoen euro en wil minister Ella Vogelaar hierover in een debat aan de tand voelen.

Jansen vreest dat er geen exploitant te vinden zal zijn voor het schip, dat de corporatie daardoor met een strop blijft zitten en dat het de huurders zijn die hiervoor uiteindelijk opdraaien. Hij wil vooral weten of de regels waaraan woningcorporaties zich moeten houden, overtreden zijn.

Het ligt in de bedoeling dat het schip wordt aangemeerd in de Vogelaarwijk Katendrecht, waar het kan dienen als congrescentrum en luxueus verblijf voor mensen die tijdelijk in ons land aan het werk zijn.

Jansen heeft er geen probleem mee dat cultureel erfgoed behouden blijft, maar vindt niet dat een woningcorporatie daarmee financiële risico’s moet nemen: ‘Dan kunnen we ook het nieuwe stadion van Feyenoord, de Kuip, laten financieren door woningcorporaties.’

Reageer op dit artikel