nieuws

125 jarige KHN schenkt € 125.000 aan HVO Querido

Hotel

In het jubileumjaar hebben de horecaondernemers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tenminste 125.000 euro opgehaald.Dit werd bekend gemaakt in de Nieuwe Kerk in Amsterdam in aanwezigheid van koningin Beatrix.

125 jarige KHN schenkt € 125.000 aan HVO Querido

Het bedrag wordt aangeboden aan directeur Jaap Fransman van HVO Querido, een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen.

Beschermvrouw van HVO Querido, koningin Beatrix, wees de organisatie aan als ontvanger van het Nationaal Geschenk van KHN. ‘Ik was aangenaam verrast en ook een beetje beduusd dat aan ons gedacht was’, zei Jaap Fransman.

Fransman heeft al een goede bestemming gevonden voor de gift. ‘We zijn bezig met een ambitieus plan, ons keuken concept. In de toekomst willen we in een deel van onze 40 vestigingen in de stad zelf gaan koken. We denken aan groepskeukens en appartementjes met een eigen keuken waarin onze cliënten zelf hun eten klaarmaken. Dat past ook helemaal in ons streven om mensen weer zelfstandig te maken.’

Het bedrag kan trouwens nog hoger worden, want er wordt nog steeds geld ingezameld. De DOE-dag op woensdag 5 november kan ook nog geld opbrengen voor het Nationaal geschenk van de horeca.

Reageer op dit artikel