nieuws

Geen kerstpakket personeel NH Hotels

Hotel

Wereldwijd zullen de 10.000 personeelsleden van NH Hotels dit keer geen kerstpakket ontvangen. Het hotelconcern voert deze bezuinigingen door om de gevolgen van de kredietcrisis te beperken.

Geen kerstpakket personeel NH Hotels

Zo is door de financiële crisis de bezetting van de hotels in Spanje en Italië stevig teruggelopen, maar blijft de situatie in de Noord-Europese landen nog vrij stabiel. Zo meldt de Telegraaf.

‘In Nederland valt het gelukkig nog mee, op onze hotels in Amsterdam na’, vertelt een woordvoerder. ‘Daar heeft de teruggang in de bezetting in oktober flink doorgezet.’ Naast het afschaffen van de kerstpakketten tracht het hotelconcern zo veel mogelijk geld te besparen op tijdelijk personeel.

Medewerkers grootste kostenpost

‘De grootste kostenpost voor ons zijn natuurlijk de uitgaven voor onze medewerkers. Bij de huidige lagere bezetting proberen we het vaste personeel zo efficiënt mogelijk in te zetten. Daardoor kunnen we met minder tijdelijke krachten af.’ De woordvoerder verzekerde dat ontslagen onder het vaste personeel beslist niet aan de orde zijn.

Reageer op dit artikel