nieuws

Grand Hotel Karel V opent nieuwe vleugel

Hotel

Grand Hotel Karel V heeft zijn kamercapaciteit uitgebreid met 30 kamers. Dat meldt het AD. In 2002 meldde Karel V dat een vijfsterrenhotel alleen kan draaien met minimaal 120 kamers en dat dus een uitbreiding met dertig kamers noodzakelijk was. Nu heeft Karel V naast de Middeleeuwse- en de Napoleontische vleugels ook een Romeinse vleugel.

Grand Hotel Karel V opent nieuwe vleugel

Omwonenden, politiek en monumentenzorg reageerden niet enthousiast, met als gevolg een langdurige procedure voordat in 2007 gestart kon worden met de bouw. De bouw werd ook enigszins vertraagd doordat de Romeinse overblijfselen van een lang gezocht grafveld werden aangetroffen.

Archeologische vondst is inspiratiebron

De archeologische vondsten uit de tijd van de Romeinen waren de inspiratiebron voor de thematische opzet van de nieuwe vleugel. Overal in het gebouw zijn verwijzingen naar 2000 jaar geleden.

Wellnessruimte in kelder

Wat de nieuwe vleugel van Grand Hotel Karel V tot een Romeins lusthof maakt is de nieuwe wellnessruimte met sauna, Turks stoombad, solarium en een zwembad met jetstream. Deze ruimte bevindt zich in de kelder van het gebouw, maar door het gebruik van glazen wanden heb je nergens het idee je onder de grond te bevinden.

Splitlevelkamers

In combinatie met een state of the art fitnessruimte en verrassende splitlevelkamers met zowel beneden bij het bed als op de vide een plat televisiescherm, voldoet Karel V weer helemaal aan de verscherpte vijfsterrennorm.

‘Hier kunnen we mee voor de dag komen’, denkt directeur Toon Naber. ‘Op de burenbrunch die we omwonenden onlangs hebben aangeboden, vonden zelfs de tegenstanders van de nieuwbouw het allemaal erg mooi.’

Omzetverhoging

Met de omzetverhoging van zeker een miljoen euro die volgens directeur Toon Naber het resultaat zal zijn, zal het Utrechtse vijfsterrenhotel negen jaar na de opening eindelijk rendabel kunnen draaien.

Reageer op dit artikel