nieuws

ss Rotterdam mede-breekpunt Vogelaar

Hotel

Het gedoe rond hotel- en congresschip ss Rotterdam is mede oorzaak van het vertrek van PvdA-minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie. De minister trad donderdagavond af.

ss Rotterdam mede-breekpunt Vogelaar

De reden van het vertrek is dat de partijleiding van de PvdA het vertrouwen in haar had opgezegd, zei Vogelaar in een korte toelichting.

Volgens de PvdA-top was Vogelaar haar gezag kwijtgeraakt en kon daardoor geen succesvol integratiebeleid meer op poten zetten. Dat is de belangrijkste oorzaak voor de vertrouwensbreuk, zei partijleider Wouter Bos in een verklaring.

200 miljoen euro

Geruchten over Vogelaars aftreden werden donderdagavond steeds sterker nadat het NOS Journaal had bericht over het overleg tussen de minister en de partijtop. De spreekwoordelijke druppel was Vogelaars besluit om af te zien van het apart registreren van Antilliaanse probleemjongeren. Dat besluit is slecht gevallen binnen de PvdA.

Vogelaar kwam vorige week nog nadrukkelijk in het nieuws bij een debat over de ss Rotterdam. Dit cruiseschip, dat momenteel wordt omgebouwd tot hotel- en congrescentrum met cateringactiviteiten, heeft eigenaar Woonbron inmiddels 200 miljoen euro gekost. De minister werd verweten niet te hebben ingegrepen bij de forse overschrijding van de kosten.

Reageer op dit artikel