nieuws

Aandacht voor overvallen Chinese toerist

Hotel

De Chinese Ondernemersvereniging Amsterdam (COV), waarbij veel horeca-exploitanten zijn aangesloten, luiden de noodklok over het groot aantal overvallen op Chinese toeristen. Criminelen zien Chinese toeristen steeds vaker als doelwit, vooral omdat ze veelal veel cash op zak hebben.

Aandacht voor overvallen Chinese toerist

‘Het is echt een probleem. Veel Chinese ondernemers hebben er last van. Het wordt steeds erger’, zegt voorzitter Tony Fong van COV in het Algemeen Dagblad.

Reële cijfers over het aantal beroofde Chinese toeristen in Amsterdam zijn er niet. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie stelt dat de aangiftebereidheid van Chinezen laag is.

Criminelen zien Chinese toeristen steeds vaker als potentieel slachtoffer van een overval. De Aziatische reizigers hebben doorgaans veel geld op zak. Een deel van de Chinezen komt gericht naar Amsterdam om diamantenfabrieken te bezoeken en daar inkopen te doen.

Amsterdam wordt de laatste jaren steeds populairder voor toeristen uit China. In 2006 kwamen er 34.800 Chinese toeristen naar onze hoofdstad. Vorig jaar waren dat er 47.500.

Reageer op dit artikel