nieuws

Bungalowparken lopen vol met Kerstmis

Hotel

De kredietcrisis deert Nederland niet met Kerstmis. Of het nu gaat om dagtochtjes of bungalowparken, er is volop activiteit en veel is al volgeboekt. Bij CentreParcs en Landal GreenParks, de twee grootste aanbieders van huisjes, is rond de kerst niets meer te krijgen.

Bungalowparken lopen vol met Kerstmis

‘In een bungalow kan je het met familie en vrienden tijdens de kerstdagen gezellig maken voor een redelijke prijs. Met elkaar spelletjes doen, wandelen en koken hoort helemaal bij de traditionele kerstsfeer. Ook opa en oma vinden het leuk om met kinderen en kleinkinderen kerst te vieren’, zegt een Landal-woordvoerder.

Vroeg geboekt

Ook andere bungalowparken zijn dik tevreden over de bezetting. ‘Veel mensen hebben al vroeg in het jaar een huisje voor Kerstmis geboekt’, laat een woordvoerster van Recron, de vereniging van recreatieondernemers, weten. Veel boekingen gaan gepaard met kerstdiners in het park.

Rustig in hotels

‘Ook gaan veel kerstvierders naar Duitsland en België voor een paar dagen in een bungalowpark. Traditioneel is het rond de kerstdagen in hotels rustig’, zegt een woordvoerder van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau. ‘Maar na die dagen lopen de hotels toch weer aardig vol om hier oud en nieuw te vieren’.

Reageer op dit artikel