nieuws

Expats in Amsterdam van hotel naar woning

Hotel

De gemeente Amsterdam wil de regels voor de tijdelijke verhuur van woningen, korter dan zes maanden, soepeler maken dan zij aanvankelijk van plan was. Vooral expats, die normaal voor dit soort periodes in hotels verblijven, hebben behoefte aan zo’n zogeheten short stay.

Expats in Amsterdam van hotel naar woning

Eerst wilde de hoofdstad dat er maximaal 1350 onderkomens voor een korte periode worden verhuurd. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten dat dat aantal alleen voor al bestaande woningen gaat gelden. Voor nieuwbouwwoningen komt er geen maximum. Dat maakte een woordvoerder woensdag bekend.

Volgens de gemeente komen er door deze nieuwe regels meer woningen beschikbaar voor buitenlandse werknemers omdat short stay momenteel niet is toegestaan. Critici vinden echter dat Amsterdam de tijdelijke verhuur te veel aan banden wil leggen.

Reageer op dit artikel