nieuws

Ketenhotels stunten meer met prijzen

Hotel

Ketenhotels stunten eerder met kamerprijzen dan familiehotels in de provincie. Dat meldt Ed Trentenman van Weekendjeweg.nl op basis van recente prijzen van hotels op de aanbiedingenwebsite.

Ketenhotels stunten meer met prijzen

‘Huurlasten bij hotels van grote ketens in grote steden staan in de boeken gedekt door de bezettingsgraad. De kamers moeten dus vol. Bij familiehotels is dat anders. Familiehotels leunen op lagere exploitatiekosten en kunnen makkelijker omgaan met lege kamers’, aldus Trentelman van Weekendjeweg.nl.

Trentelman constateert dat de prijzen die hotels aanbieden lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar. ‘Het varieert van 10 procent tot soms wel 25 procent. In de leisure markt is het heel eenvoudig. Bij lager prijzen zie je meer boekingen. De zakenreiziger is minder gevoelig voor prijsverlagingen. Hij komt of komt niet, ongeacht de prijs.’

De grootste prijsdaling is zichtbaar in Amsterdam, stelt Trentelman. ‘Amsterdam is voor het grootste deel afhankelijk van de toerist. En die blijft weg. Dus met name de weekendtarieven in Amsterdamse hotels gaan fors omlaag’.

Trentelman ziet ondanks de malaise als gevolg van de economische tegenwind ook kansen. ‘Dichtbij-vakanties profiteren. Consumenten merken de crisis nu nog niet in de portemonnee maar wanneer er in de directe omgeving ontslagen vallen, worden ze voorzichtiger. Ik denk dat de derde of vierde korte vakantie sneller wordt geschrapt’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels