nieuws

De Havixhorst Kasteel van het Jaar

Hotel

Châteauhotel- en restaurant De Havixhorst in het Drentse De Schiphorst is uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar 2009. Dat is bekend gemaakt tijdens het Jaardiner van de vereniging Châteaux et Résidences Gastronomique.

De Havixhorst Kasteel van het Jaar

Directeur-eigenaar Jos Wijland van De Havixhorst was zichtbaar verrast met de verkiezing. ‘Hier had ik niet op gerekend. We zijn de afgelopen jaren iedere keer in de top vijf geëindigd en ik dacht dat we dit jaar tweede of derde zouden zijn’.

Wijland vervolgt: ‘We wisten dat we goede scores hadden gehaald bij de mystery visits, maar het niveau is de afgelopen jaren zo hoog geworden, dat een hoge score op zich geen garantie is voor een eerste plaats.’

Uit handen van de nieuw gekozen ambassadeur van de vereniging, Hans Wiegel, kreeg Wijland een oorkonde overhandigd.

Châteaux et Résidences Gastronomiques telt veertien leden en twee aspirant-leden in Nederland en België. Alle bedrijven zijn gevestigd in een kasteel of landhuis.

Reageer op dit artikel