nieuws

Mega-congreshotel in Amsterdam

Hotel

De gemeente Amsterdam heeft donderdag met projectontwikkelaar Vavaren een contract ondertekend voor de bouw van een groot hotel in Amsterdam-West.

Mega-congreshotel in Amsterdam

Dat maakte de gemeente bekend. In het hotel moeten ruim zevenhonderd kamers en ongeveer 6650 vierkante meter aan congreszalen komen. Het hotel komt in Amsterdam Teleport, het gebied bij station Sloterdijk. Het complex is ontworpen door Van den Oever, Zaaijer en Partners architecten.

Volgens Architectuurweb.nl gaat het om een gunstige ligging omdat het hotel van deze omvang goed bereikbaar zijn vanwege het treinstation, en gunstig liggen ten opzichte van Schiphol en het centrum van Amsterdam.

De bouw begint naar verwachting in 2010. Met het ondertekenen van het contract komt de gemeente een stap dichter bij de doelstelling om voor 2015 circa negenduizend extra hotelkamers in de stad te realiseren.

Reageer op dit artikel