nieuws

Obama verruilt hotel voor Witte Huis

Hotel

De familie Obama is afgelopen donderdag in het officiële gastenverblijf van het Witte Huis, het Blair House, getrokken. De familie van de aanstaande president van de Verenigde Staten verbleef de afgelopen tien dagen in het nabijgelegen Hay-Adams hotel, omdat het gastenverblijf vol zat.

Obama verruilt hotel voor Witte Huis

Onder meer de Australische premier John Howard verbleef in het gastenverblijf, waardoor er geen plek was voor de komende president. De Obama’s wachtten daarom in het historische en chique Hay-Adams hotel tot er ruimte kwam in het gastenverblijf.

Blair House, vernoemd naar de Amerikaanse politicus Francis Preston Blair, kijkt uit op het Witte Huis, waar Obama na zijn inauguratie dinsdag zal verblijven. Het complex heeft 119 kamers, maar ook een bloemenwinkel, een kapper en een sportruimte.

Reageer op dit artikel