nieuws

Unieke Van Gogh-kamer in Hilton Amsterdam

Hotel

Hilton Hotel Amsterdam krijgt een Vincent van Gogh-kamer. Het bed en de meubelen in de kamer worden een exacte kopie van Van Gogh’s meubilair tijdens zijn verblijf in het Franse Arles in 1888.

Unieke Van Gogh-kamer in Hilton Amsterdam

De speciale kamer moet 11 februari klaar zijn, twee dagen voor de start van de expositie Van Gogh en de kleuren van de nacht in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Momenteel wordt in de werkplaats van Hilton gewerkt aan de bouw van het bed, tafels en stoelen. Het gaat om een exacte kopie van de meubels die Van Gogh had in zijn kamer in Arles, waar hij in 1888 verbleef en in hoog tempo bijzondere kleurrijke creaties maakte.

General manager Roberto Payer liet eerder weten extra gasten te willen trekken door het Amsterdamse Van Gogh Museum actief te promoten in hotels van Hilton in andere landen. Naast extra vraag naar Amsterdam in het algemeen en het Van Gogh Museum in het bijzonder, hoopt Payer op extra gasten voor zijn hotel. Hilton Hotel Amsterdam ligt op loopafstand van het Museumplein, de locatie van het wereldberoemde museum.

Van Gogh en de kleuren van de nacht start op 13 februari. De expositie in het Van Gogh Museum in Amsterdam eindigt op 7 juni. Het Hilton Hotel Amsterdam is geen onbekende met themakamers. Het hotel heeft met de John Lennon en Yoko Ono suite de beroemste hotelkamer van Nederland.

Reageer op dit artikel