nieuws

Hotel Des Indes verkocht aan Pehac

Hotel

Het roemruchtige hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag verandert van eigenaar. Het kersverse Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac) koopt het beroemde hotel van Starman, de eigenaar van het leasecontract van de internationale hotelketen Le Meridien. Het is het eerste wapenfeit van Pehac.

Hotel Des Indes verkocht aan Pehac

Hotel Des Indes is een van de zes hotels die Pehac van Le Meridien koopt voor een totaalbedrag van ruim 49 miljoen euro. De andere staan in Wenen en in Duitse steden waaronder Hamburg en Stuttgart. De zes hotels zijn samen goed voor een omzet van 102 miljoen euro.

Hotel Des Indes, pleisterplaats van Haagse dames en politici, werd twee jaar geleden heropend na een ingrijpende verbouwing. ‘La Grande Dame’ is in 1858 oorspronkelijk gebouwd als stadspaleis en fungeert sinds 1881 als hotel. Tal van beroemdheden brachten er de nacht door, onder wie tsaar Nicolaas ll van Rusland en Winston Churchill.

Pehac is een jong bedrijf dat in juli naar de beurs in Amsterdam werd gebracht en daarbij 115 miljoen euro ophaalde. Het is het eerste wapenfeit van het kersverse bedrijf. Bestuursvoorzitter Van den Dijssel stond eerder aan het hoofd van de hotelketen Krasnapolsky.

Zie ook

Reageer op dit artikel