nieuws

Marriott Hotel Islamabad in brand

Hotel

Het Marriott Hotel in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad staat in brand. Dat heeft het management gemeld. Het luxe hotel was sinds december weer open, nadat er in september een zelfmoordaanslag had plaatsgevonden.

Marriott Hotel Islamabad in brand

Door de aanslag vorig jaar kwamen meer dan 55 mensen om. De president en premier van Pakistan zouden die avond een etentje hebben in het hotel, maar dat was op het laatste moment verplaatst naar een andere locatie.

De brand brak donderdagochtend uit op de tweede verdieping in een oude vleugel van het hotel, waar werkzaamheden aan de gang waren. Getuigen meldden vlammen en dikke rookwolken. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak.

Volgens een dokter in het ziekenhuis zijn zeker twaalf mensen gewond geraakt. Ze hebben brandwonden. Een reddingswerker meldde dat vijf mensen ademhalingsproblemen hadden.

Het hotel, een van de twee tophotels in de stad, was een populaire hangplek voor diplomaten en de elite van Pakistan.

Reageer op dit artikel