nieuws

Pensioenfonds dient herstelplan in

Hotel

Zorgen over pensioenen in de horeca en catering zijn niet nodig. Het Pensioenfonds Horeca & Catering lijkt het minder zwaar te hebben dan vele andere pensioenfondsen. Wel is er een herstelplan ingediend bij De Nederlandse Bank.

Pensioenfonds dient herstelplan in

Dat zegt woordvoerder Margot Zuidervliet van Pensioenfonds Horeca & Catering naar aanleiding van talrijke berichten in landelijke media over grote problemen met pensioenfondsen in ons land.

‘Ons pensioenfonds is anders dan veel anderen’, zegt Zuidervliet. ‘We hebben veel jonge deelnemers en weinig gepensioeneerden. Er komen dus meer premies binnen dan wordt uitgegeven’.

Wel erkent Zuidervliet dat het Pensioenfonds Horeca & Catering last heeft van de malaise. ‘Onze dekkingsgraad is lager dan honderd. Het exacte cijfer maken we binnenkort bekend. We hebben een herstelplan ingediend bij De Nederlandse Bank. Op 11 februari vergadert ons bestuur over dat plan. Maar er is geen sprake van pensioenverlaging of premieverhoging’.

Eind vorige week werd bekend dat er grote problemen zijn met de pensioenfondsen in ons land. Dit als gevolg van dalende koersbeurzen en een dalende rente. Het grootste fonds, ABP, heeft momenteel een dekkingsgraad van 90. Dat moet minimaal 105 zijn. Bij andere fondsen zou steeds meer worden gedacht aan het verhogen van de premies of het verlagen van pensioenen.

Reageer op dit artikel